Calculator Taxe Salariu Germania 
 
 Salariul Brut:    
 Perioada
 contabilitate: 
 an  luna 
 :
 zum Firmenwagenrechner 
  
 Anul
 contabil: 
    
 Neimpozitate:    
 Categorie taxe:    
 Taxa Biserica     da  nu 
 Stat:      
 Varsta
 dumneavoastra: 
    ani
 
 Aveti
 copii? 
   da  nu 
 Copii
 (pet axe card): 
  
 
 Asigurare
 de sanatate: 
    
 Asigurarea de
 sanatate suplimentara: 
  % 
 Asigurare
 de pensie: 
    
 Asigurare
 de somaj: 
    
 
Glosar

Categorii taxe ale sistemului de salarizare fiscal german

Sistemul german de taxe se imparte in 6 categorii, in functie de circumstantele de viata ale angajatilor.

Categorie Taxe I: Persoane necasatorite, divortate sau casatorite dar care nu locuiesc impreuna si care nu se incadreaza in categoria II sau III.

Categorie Taxe II: Persoane necasatorite sau divortate dar care locuiesc cu copilul/i lor si care au dreptul la alocatia pentru copil.

Categorie Taxe III: Persoane casatorite care locuiesc impreuna. Foarte important pentru persoanele casatorite unde unul dintre soti are un venit ridicat, in timp ce celalalt nu are nici un venit sau un venit mic. In mod ideal, persoana cu venit mai mic va avea categoria de taxe V, iar cealalta persoana categoria de taxe III.

Categorie taxe IV: Persoane casatorite care locuiesc impreuna. Specific pentru angajatii casatoriti care primesc salarii similare. Ambele persoane vor avea atunci Categoria de taxe IV.

Categorie taxe V: Persoane casatorite care locuiesc impreuna. Unul dintre soti are un card fiscal de categoria III (mai multe informatii gasiti la categoria de taxe III).

Categorie taxe VI: Pentru angajatii care au mai mult de un angajator, care primesc salarii de la diferite companii si care vor avea nevoie de un al doilea sau al treilea etc. (in functie de numarul de angajatori) card fiscal de categorie taxe VI. In mod ideal, angajatul cu un venit mai mic va primi Categoria de taxe VI.

Cine va trebui sa plateasca Taxa Biserica?

Angajatii care sunt membrii unei biserici vor trebui sa plateasca taxa de biserica. Rata de impozitare pentru biserica este dependenta de stat. In cele mai multe cazuri rata este de 9% din impozitul pe salarii.

Contributiile de asigurari sociale in Germania

Contributiile de asigurari sociale sunt in general platite jumatate de catre angajat si jumatate de catre angajator. Aceste contributii sunt obligatorii, limitate la o taxa maxima, si contin urmatoarele contributii:

Asigurarea de pensie: 18,6% 2024 din salariul brut, va fi platita jumatate de catre angajat si cealalta jumatate de catre angajator.

Asigurarea de somaj: 2,6% din salariul brut, va fi platita jumatate de catre angajat si cealalta jumatate de catre angajator.

Asigurarea de sanatate suplimentara: Asigurarea de sanatate suplimentara este in majoritatea cazurilor de 1,1%. Angajatul insusi trebuie sa aiba grija cu privire la aceasta taxa. Taxa poate varia in functie de compania de asigurari incepend cu 1 ianuarie 2015. Gasiti mai jos taxele pentru asigurarea de sanatate suplimentara de la cele mai mari 20 de companii de asigurare de sanatate:

Asigurarea de ingrijitor: 3,05% din salariul brut, va fi platita jumatate de catre angajat si cealalta jumatate de catre angajator. Valoarea asigurarii de ingrijitor va fi redusa pentru angajatii care au un copil.

Scutiri taxe 2024

Un angajat cu un venit anual de 11.604€ nu va trebui sa plateasca impozit pe venit iar pentru angajatii casatoriti limitarea va fi de 23.208 €.

Calculator taxe salariu germania / Calculator impozit salariu germania 2024..